Fiste Oy

Fiste (Oy Finnish Satellite Television Ltd) syntyi vuonna -87. Ideana oli, kuten nimikin vihjaa, lähettää Suomea markkinoivia videoita satelliitilla Amerikkaan. Fiste pyöri alkuaikansa matkailun, kulttuurin ja urheilun parissa. Fiste toteutti myös kasan yritysesittelyvideoita rytmitettynä aidolla kasarisyntetisaattorirytkeellä. Kalusto oli hankalaa, suurikokoista, painavaa ja vähintäänkin epäluotettavaa. Digivideoista ei puhunut kukaan.

90-luvun lama ja vuosikymmenen lopussa tapahtunut Internetin esiintulo opetti Fisten pärjäämään myös silloin, kun ajat ovat vaikeita. Voimakas panostus tuotekehitykseen, monikameratuotantotekniikkaan ja nettivideoon jo hitaiden modeemiyhteyksien aikakautena. Fiste toteutti useita eri tyyppisiä tapahtumatallenteita monikameratekniikalla; Ympäri Suomea, festareilta festareille, tehden töitä silloin kun muut juhlivat.

Vuosituhannen vaihteen jälkeen internet-yhteyksien nopeudet kasvoivat vauhdilla ja jyrkästi. Tämä mahdollisti jo kehittettyjen tekniikoiden soveltamisen asiakkaidemme keskuudessa. Nettivideo, vaikka suorana lähetyksenä toimii tänä päivänä kuin höyryveturi. Sovellusmahdollisuudet ja palvelulla saavutetut hyödyt ovat parhaissa tapauksissa huikeat.

Tänään jatkamme yhä samoilla linjoilla. Kehitämme jatkuvasti sekä itseämme, että palveluamme. Asiakas on yhä meidän pomo. Tervetuloa mukaan kelkkaan, viedään viestisi perille.